"Kasztráljatok minden hadifoglyot!" - mondta a teológusból lett katonaorvos

Elment vasárnap a templomba, imádkozott, vette az Úr szent Testét és Vérét, majd bement a stúdióba és így szólt: "Azt mondtam: kasztráljátok az orosz hadifoglyokat!" Magyarázatként pedig hozzátette: "Ezek nem emberek, hanem csótányok!"

 

Gennagyij (Volodimirovics) Druzenko egykor a Kijevi Teológiai Főiskola diákja volt. Fényes karrierje kezdetén a Vatikán érdekeit kiszolgáló szakadár Ukrán Ortodox Egyház vezetőjének, a szintén Volodimir nevű, és az ukrán ortodox egyház feldarabolásában sztahanovista élmunkásokat megszégyenítő ambíciókkal szerepet vállaló pátriárkának a titkáraként is dolgozott. Ennek következményeként ma Ukrajnában három különböző ortodox egyház is van.

Kijevben 2018. december 15-én "Az ukrán pravoszlávia egyesítő zsinatának" résztvevői mondták ki a korábban a Moszkvai Patriarchátus alá tartozó Ukrán Ortodox Egyházból kivált egyházrészből a moszkvai patriarchátustól független, önálló ukrán egyház létrehozását. Az önálló - a Moszkvai Patriarchátust elutasító - szakadár ukrán egyház szervezését már 1992-ben elkezdték, a pontot Bartolomeiosz (Bertalan) konstantinápolyi "ökumenikus pátriárka" tette fel, amikor mindenféle felhatalmazás nélkül "elismerte az új ukrán ortodox egyház autokefalitását".

Azt, hogy az "ökumenikus pátriárka" elnevezésű oximoron valójában mit is akar jelenteni, azt maga az Atya Úr Isten se tudná nekünk elmagyarázni.

 

ukrodoki.jpg

(A teológusból lett katonaorvos, aki kiadta a parancsot a hadifoglyok kasztrálására.)

 

A Moszkva alá tartozó Ukrán Ortodox Egyház megcsonkítása egy jellegzetes politikai döntés volt, amely közelebb vitte Ukrajnát az "egy nép, egy nyelv, egy egyház" klasszikus eszméjének a megvalósításához. Ezt a németek a maguk idején már tökélyre fejlesztették: úgy átírták a Bibliát, hogy mindent kihúzgáltak belőle, ami Mózes öt könyvében, vagy Jézus tanításaiban ellentétes volt mindazzal, amit az ideológusaik hirdettek.

Értelemszerűen a zsidókkal kezdték. Kiradírozták a zsidókat az Ószövetségből! Ezt csinálja utánuk valaki!

Bartolomeiosz (Bertalan) pátriárka és az általa vezetett Konstantinápolyi Patriarchátus egyébként már korábban szakított az Ortodox Egyházzal, miután mindenkivel összebalhézott, akivel csak lehetett, és máig a hivatásának tekinti, hogy politikai megrendelésre további közösségeket szakítson el a valódi ortodoxiától és tereljen át a Vatikán befolyása, fennhatósága és irányítása alá.

 

iec_1.jpg
(A kép jobb szélén Bartolomeiosz konstantinápolyi pátriárka látható 2021-ben Budapesten az Eucharisztikus Kongresszuson. Bertalan ortodox papként nem koncelebrálhat római katolikus misén, sőt nem is imádkozhatja a római katolikus imákat, de azért neki is megterítettek a hatalmasságok a katolikus oltár mellett egy kisasztalra.)

 druzenko_fb.jpg

 

És most a teológus doktor úr orvosi pályafutásáról.

Gennagyij (Volodimirovics) Druzenko a politikai hierarchia egyre magasabb fokaira jutva az elhíresült "Majdani" puccsot követően egy éven át, 2015 július 16-ig Ukrajna első és egyben utolsó etno-nemzetpolitikai kormánybiztosaként dolgozott.

Druzenko hozta létre 2014-ben, közvetlenül a Majdan puccs után Ukrajnában az Első Önkéntes Mobil Kórházat, amely projekt alatt az oda vezényelt önkéntes ukrán orvosok Donyeck és Luhansk területén teljesítettek szolgálatot.

Ez felvet bizonyos kérdéseket.

Ha az ukránok 2014 és 2022 között nem aprították a Donbass orosz ajkú kisebbségét, különös figyelmet szentelve annak, hogy lehetőleg egyetlen ortodox keresztény orosz se maradjon ki belőle, ha nem bombázták rommá az épületeiket, ha nem végeztek ott katonai műveleteket, ha szent volt a béke, permanens virágillat lengedezett és az idillhez lágy madárcsicsergés szolgáltatta az andalító háttérzenét, akkor mégis miért kellett a körzetbe katonai mobilkórházakat telepíteni 2014-ben?

2022 március 20-án pedig, egy szép vasárnapi napon, az ortodox bűnbánati időszak, a Nagyböjt második hetének a végén, a Hippokrátészi eskü minden egyes szavát külön is félresöpörve elhangzott a teológusból lett doktor úrtól az azóta a teljes világsajtót bejáró mondat a hadifoglyok megcsonkítására vonatkozó parancsról:

"Jól ég a putyinisták technikája, a hulláik meg bűzlenek, de már nem repülnek sehová. Az orvosaimnak parancsba adtam, mert mindig nagy humanista voltam, hogy amikor egy ember megsebesül, akkor már nem ellenség, hanem páciens.

De most nagyon szigorú utasításokat adtam, hogy minden férfit kasztrálni kell, mert ezek nem emberek, hanem csak csótányok.

És elhihetitek, hogy az összes orvos, aki a betegek életét mentette... az oroszok itt meghalnak, nagy számban fognak meghalni. Azok, akik kijutnak innen, megemlegetik az ukrán földön átélt rémálmot, ahogy a németek is megemlegették Sztálingrádot."

 

 

A felvételen hallható szöveg leirata:

"Горит путинская техника хорошо и трупы путинистов смердят но как бы хотя они истонуется безулетними. Я своим врачам дал указание, всегда я был большим гуманистом и являлся как только человек поранил он уже не враг, а пациент.

Но теперь дал очень жесткое указания всем мужчинам кастрировать потому что это, это только тараканы а не люди.

И поверьте, все врачи которые все жизнь спасали пациентом... русские тут будут умирать, умирать в большом количестве. Те, кто уйдут, будут вспоминать кошмар украинской земли, как немцы вспоминали все Сталинград!"