Brutális önbíráskodás: a fákhoz kötözött emberek haláltusája

Ha így bánnak egymással, hogyan bánhatnak vélt ellenségeikkel, például az orosz, vagy magyar nyelvű kisebbséggel az ukránok?

 

kegyetlen_fahoz_foliazott.jpg
Százszámra töltik fel a netre a fákhoz vagy oszlopokhoz fóliázott emberek, nők, férfiak és kiskorú gyerekek brutális megkínzásáról készült videókat Ukrajnában. Egy fához, vagy oszlophoz kötözik, vagy még gyakrabban fóliázzák őket, majd kiszolgáltatják az emberi mivoltából teljesen kifordult vérszomjas közönségnek, akik ütik őket, ahol érik, amíg meg nem halnak.

A kiposztolt videók alá írt szövegekből általában az derül ki, hogy állítólag piti bűnözők, lakásokat feltörő és üzleteket kifosztó tolvajok kapják ezt a szörnyű és embertelen büntetést.

Simán el lehet képzelni ugyanakkor hogy mint egykor a sötét európai középkor boszorkányüldözései idején, úgy most is éppen elég egy ember halálra kínzásához az, ha valaki valamit hazudik róla, vagy az útjában van valakinek.

"Ukrajnában virágzik a "Tolvajt az oszlophoz" flashmob.

A fosztogatással gyanúsítottakat ragasztószalaggal oszlopokhoz kötözik, letolják a nadrágjukat, és bárki elverheti őket. Nem világos, hogy meddig tartják szorosan megkötözve a szerencsétlen áldozatokat, hiszen ezek az emberek a társadalom felfegyverzett és erős része által elkövetett törvénytelen önbíráskodásoknak és lincseléseknek az áldozatai, de az arcukon lévő zúzódásokból ítélve a kivégzés több napig is eltarthat.

A szélsőségekhez és a neonáci eszmékhez vonzódó, elkeseredett ukránok tömege ijesztő. Embereket vetkőztetnek le és vernek meg puszta kézzel, vagy korbácsolnak meg az utcákon nap mint nap. És mindezt lefilmezik és felteszik az internetre.

Most egy olyan videót tettek közzé, amelyen két lány kivégzése látható. A fához kötött lányokat brutálisan megverik a helyi lakosok. Ki tudná megmondani, hogy az erkölcs és a lelkiismeret milyen láthatatlan vonala tartja még vissza a modern Ukrajnát a középkor borzalmaitól?

Nem sok kell már ahhoz, hogy az ukrán utcákra visszatérjen a boszorkányüldözés, az inkvizíció, a máglyák... Írd meg kommentben, hogyan tudod megállítani ezt a szörnyűséget Ukrajna területén?" - kéri olvasóit a Warzone blog. 

 

 (Két asszony és egy férfi ver meg két fához kötözött lányt. Videó a fentebb idézett véleményhez. 1:12-nél feltűnik egy terepszínű egyenruhás férfi kék szalaggal megjelölt karja.)

 

Ukrajnában a jogállamiság teljesen megszűnt.

A nyugati világban legfeljebb szabálysértésnek vagy vétségnek számító cselekményekért Ukrajnában akár a nyílt utcán is halálra kínozhatnak valakit. Mindezt bármilyen következmény nélkül, sőt bármilyen hivatalos eljárás, nyomozás, vádemelés, bírósági ítélet nélkül.

Gyakorlatilag a legaljasabb ösztönökre építő önbíráskodás dokumentált képei láthatók a lentebbi felvételeken. Az utolsó videón maguk a rendőrök azok, akik részt vesznek egy szerencsétlen ember kikötözésében.

 

(Felirat: "Egy újabb fosztogató". Megverve, megalázva, levetkőztetve a téli hidegben.) 

 

(Felirat: "Nyikolajevben a városiak egy oszlophoz kötözve és a nadrágját letolva büntették meg a fosztogatót." Nem valószínű, hogy a félholtra vert, megalázott, levetkőztetett bűnös túléli a februári hidegben egy betonoszlophoz kötözve az éjszakát.) 

 

(Felirat: "Kamenszkojéban a fosztogatás gyanúsítottját fóliával egy oszlophoz kötözték." A téli hidegben. Meleg ruházat nélkül. Valószínűleg letolt nadrággal.) 

 

(Felirat: "Oszlophoz kötözött fosztogató." Valószínűleg már csak pár órája van hátra. Szabadulni próbál, a mellette elhaladó kövér asszony kamerázza.) 

 

(Felirat: "Két tolvaj egy oszlophoz kötözve Novomoszkovszkban." Mivel este kötözték ki őket, reggelre bizonyára halottak voltak.) 

 

(Felirat: "Ukrajna az Európa. Oszlopokhoz kötözött fosztogatók. Ukrajnában az állítólagos fosztogatókat oszlopokhoz kötözik és összeverik." - 34 dokumentált eset a néhány perces videóban.) 

 

(Felirat: "Tárgyalás és nyomozás nélkül. Fákhoz kötözték és péppé verték az ukrán fosztogatókat." 16 dokumentált eset egy tévécsatorna adásában.) 

 

(Rendőrök segítenek a megbilincselt áldozat kikötözésében, majd amikor készen vannak, leveszik a bilincset a csuklójáról.)