Valami nincs rendben a keresztényekkel

Egy szókimondó ateista megosztotta a világgal, hogy mi is az, ami szerinte nincs velünk rendben, és azt kell, hogy mondjam, tökéletesen igaza van. Csak nem abban, amiben gondolja.

 

Az ő véleménye - ami egy blog egyik bejegyzése alá írt kommentként indult, majd ugyanott külön poszt lett belőle - az volt, hogy bár a keresztények Istene egy véreskezű, bosszúálló despota, aki szemrebbenés nélkül gyilkolja halomra az ártatlanokat, és ezt a Biblia minden egyes sora igazolja, a mai, humanizmussal megfertőzött keresztények mindebből csak a "szeretet" rózsaszínű cukormázas üzenetét tudják kiolvasni, a többivel nem foglalkoznak.

bog_protiv_djavola.jpg
(Kép: zastavki.com)

Az én véleményem pedig az, hogy bár a keresztények Istene egy végtelenül szerető Atya, aki "egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen" (Ján 3:16), azt nem árt észben tartanunk, hogy aki NEM hisz Benne, és/vagy NEM tartja meg az Ő tanításait, annak hitünk szerint vége lesz, mint a botnak.

Aki azt hiszi, hogy Istennek minden ember a gyermeke, hogy Isten nem csak végtelen szeretet, de végtelen engedékenység is, és hogy Isten végül mindenkinek mindent megbocsát, és senki nem jut a kárhozatra, az hatalmas tévedésben van.

Jézus maga mondta:

Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. (Márk 16:16)

Pál apostol ezt tette hozzá:

"Tegyetek meg mindent zúgolódás és habozás nélkül, hogy kifogástalanok és tiszták, Isten feddhetetlen fiai legyetek a gonosz és romlott nemzedék között, akik között ragyogtok, mint csillagok a mindenségben." (Fil 2:14)

Athoszi Szent Sziluán pedig ennyit mondott (infó itt):

"Tartsátok elméteket a pokolban, és ne essetek kétségbe."

Íme a fentebb említett hozzászólás fordítása:

"Az egyik cikkem alatt vita volt egy keresztény és az ateista Andrej Ljubomudrov között. Andrej Ljubomudrov érdekes megfigyelést tett a modern keresztényekről, a Bibliáról és Istenről. Szeretném szélesebb közönséggel is megosztani az álláspontját, ezért közzéteszem Andrej Ljubomudrov hozzászólását. Aki nem tart a hitével kapcsolatos szkeptikus szövegektől, azt tanácsolom, olvassa végig:

Ha a mai keresztények (ez alatt a humanista kor hétköznapi, modern embereit értem) kellő alapossággal elmélyülnének a Bibliában, menekülnének tőle, amerre látnak. De nem ismerik a saját hitüket. A hitüket visszavonhatatlanul "megfertőzte" a humanizmus. És ez egyébként nagyon jó.

Ahhoz, hogy megértsük a Bibliát, alaposan ismernünk kell. A Biblia Istene egy szadista, zsarnok és féltékeny despota. Egyetlen becsületes ember sem juthat más következtetésre ezzel a könyvvel kapcsolatban. Ilyen a három ábrahámi vallás Istene. Ábrahámot "minden hívő atyjának" nevezik – de mit követelt tőle a Biblia Istene, hogy bizonyítsa hitét? Azt, hogy ölje meg a saját szeretett fiát. Ábrahám pedig azonnal engedelmeskedett. Készek lennének-e a mai hívők egy ilyen „bravúrra” a hitük nevében? Nos, ők általában nem erőltetik meg magukat azzal, hogy felfogják és átérezzék a saját hitüket úgy, ahogy kellene.

Ábrahám Istene egy abszolút totalitárius isten. Hatalma feltétlen engedelmességet követel, az engedetlenek Isten erejével, dühével, haragjával, féltékenységével, bosszújával, átkával találják magukat szemben, aki mindettől elégtételt érez. Ezeket a jellemzőket számtalan esetben említi a Biblia Istennel kapcsolatban:

„Kitöltöm haragomat és lecsillapítom rajtuk bosszúmat, és megvigasztalódom; s amikor majd kitöltöm rajtuk bosszúmat, megtudják, hogy féltékenységemben én, az Úr beszéltem... Gyalázattá és átok tárgyává leszel, példabeszéddé és megdöbbenéssé a körülötted lakó nemzetek között, amikor majd végrehajtom rajtad az ítéletet haraggal, bosszúval és haragos dorgálással – én, az Úr szóltam." (Ez 5:13,15-16)

Az Atyaisten személyesen öl meg bűnöst és ártatlant is (külön hangsúlyozom, hogy a Bibliában Isten öl, olyanokat is, akik nem bűnösök, sőt még gyerekeket is megöl), majd jön Jézus és mindehhez a nevét adja: „Én és az Atya egyek vagyunk". (Jn 10:30)

Isten megteremti az embereket, majd azonnal próbára is teszi őket, előre tudva, hogy nem állják ki ezt a próbát, mert olyannak teremtette őket, mint Ő maga (kíváncsivá), majd halálos átkot mond rájuk és az egész földre, hogy minden teremtménye "sóhajtozzon és vajúdjon" (Róm 8:22). Aztán jön Ő maga, hogy feláldozza Saját Magát – áldozatként Önmagának. Azért, mert nem tud megbocsátani az embereknek anélkül, hogy ne venne elégtételt a Saját igazsága miatt egy arányos helyettesítő Áldozattal.

De korántsem minden embernek bocsát meg és nem mindenkit ment meg, hanem csak egy jelentéktelen „kis nyájat” (Lk 12:32), és mindenki másra halált hirdet – csak most már nem átmeneti halált, mint korábban, az Özönvízben, hanem örök halált (Jel 20:6,14), ahol "sírás és fogcsikorgatás lesz örökkön-örökké". - és ez Ábrahám testi és lelki leszármazottjának, Jézusnak az "örömhíre".

A modern hívők tömegeinek elképzelésük sincs minderről, ők tényleg nem tudják, "mibe keveredtek". Az ő hitüket visszafordíthatatlanul "megfertőzte" a humanizmus. És ez nagyon jó. Mert az ábrahámizmus "igaz hite" a totalitarizmus abszolút pokla, ahol a népirtás és a tömeggyilkosság mind szerves részei az "őszinte isteni szeretet" felé vezető útnak.

Igaza van Andrej Ljubomudrovnak? Úgy vélem, ez egy nagyszerűen átgondolt szöveg, amely jól tükrözi a dolgok valódi állását. Én is úgy látom, hogy a mai keresztények gyakran csak Pál (1Kor 13) és János levelei (1Ján 4:7-21), valamint Máté evangéliuma Hegyi beszédének (Máté 5) a szeretetről szóló gondolatait látják, gyönyörűen becsomagolva, de nem foglalkoznak a Biblia többi üzenetével.

Többségük nem ás a Biblia mélyére, beéri annyival, hogy pár ékesszóló pap humanista "lelki" prédikációival töltse meg a szívét."

Megismétlem:

Aki azt hiszi, hogy Istennek minden ember a gyermeke, hogy Isten nem csak végtelen szeretet, de végtelen engedékenység is, és hogy Isten végül mindenkinek mindent megbocsát, még azoknak is, akiknek eszébe se jut a bocsánatkérés, és végül majd senki nem jut a kárhozatra, az hatalmas tévedésben van.

Post scriptum: Ábrahám NEM ölte meg a fiát, Izsákot :) 

 

Saját fordítás
A bibliai idézetek forrásjelölését az eredeti poszt nem tartalmazta
Forrás: ТРИКСТЕР - научно о религии